съд стара загора

Конкурс за есе и рисунка организира Районен съд – Стара Загора

Районен съд – Стара Загора за поредна година инициира традиционния си вече конкурс за ученически есе и рисунка. И в това издание децата от област Стара Загора отново имат възможност да проявят своята креативност и фантазия, а младежите да изложат своите идеи и мироглед за теми, засягащи и оформящи цялото ни общество.

Тази година конкурсът ще се проведе в следните възрастови групи, категории и теми:

1. Възрастова група "четвърти-девети клас" – конкурс за рисунка на тема "Нашият съд, видян през детските очи". 
2. Възрастова група "десети – дванадесети клас" – конкурс за есе или рисунка на тема "Справедливост, морал, правосъдие".

Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес [email protected], а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС – Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, бул. М. М. Кусев №33, Районен съд – Стара Загора. Заедно с творбите участниците трябва да посочат и контакт за обратна връзка, както и класа и училището, в което учат.

Крайна дата за подаване на творбите – 1 април 2022 г.

Жури от съдии от Районен съд – Стара Загора, художници и журналисти от града ще оценяват творбите. Обявяването на отличилите се творби и награждаването на техните автори ще се състои на 15 април 2022 г.