Николай Хаджигенов

Адвокат Хаджигенов: Над 3 хиляди души са подслушвани след незаконно дадено разрешение

Николай Хаджигенов в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев:

„Това, което Борисов направи бих нарекъл „телевизионна мастурбация“. Говори сам със себе си, разбира се, харесва се и всичко е наред. И да Борисов излъга. Докато той беше на власт някак не беше удобно да го казваме и го казваме едни трима души и половина, че Борисов лъже всеки път. Той каза нещо от сорта, че не е имало подслушвания, а твърдяха, че имало стотици. Всъщност, Борисов, хиляди са. Временната комисия в 46-тото НС, на която бях председател приключи с решение на НС, публикувано в Държавен вестник. Доказателствата, които комисията събра са за 928 души. Подслушвани. По данните от търсачката на BIRD са над 3000.

Борисов е много уплашен. Той вижда вече бай Ставри. Буквално. И не ние никога сме оставяли Борисов да лъже. Нямаше причина да го направим и сега. И за Барселонагейт излъга. Никой никога не е твърдял, че Борисов лично има къща, а че Борисов по един или друг начин е осигурил парите за къщата. Борисов е примитив. Той опитва каквото може. Той живее още в света на джипката.

Не ви трябва нищо, за да видите, че корупцията и мафията си имат държава все още. Имат си главен прокурор все още. И той прави всичко това, за да защити Борисов, себе си, ДПС, ГЕРБ. С Гешев и без правосъдна реформа ние вървим назад. Ние не можем да повдигнем обвинение на никого. Ние искаме не просто премахването на Гешев, а цялостна реформа на обвинението."