белезници

В Бургас задържаха четирима, съпричастни към избухнал пожар

Четирима мъже, водещи скитнически начин на живот, са задържани от служители на Първо РУ за съпричастност към избухналия снощи пожар в необитаема сграда на бургаската улица „Булаир”. Сигналът за възникнал огън в постройката постъпил около 20.48 часа. Към мястото своевременно се отправили два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Близо два часа пожарникарите се борели с огнената стихия –  действията им били затруднени от множеството отпадъци и вехтории, складирани по стаите.

Нов сигнал за пожар в триетажната сграда на бул. „Булаир” постъпил в бургаската пожарна в 4.10 часа тази сутрин. На място отново се отзовали противопожарни екипи и автомеханична стълба, предвид сложността на пожара – от едната страна горели третия етаж и покрива на зданието, а от другата – трите етажа.

В гасителните действия се включили десетина огнеборци, подпомагани от служители на Първо РУ. Непосредствено след ограничаване на огъня започнали дейности по разчистване и обезопасяване на постройката с цел стартиране на оглед. Иззети са записи от намиращи се в близост камери за видеонаблюдение.

Своевременно са установени четирима скитащи мъже, намирали подслон в изоставената сградата. Те направили пълни самопризнания за възникналия пожар, задържани са за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.