белезници

Щракнаха белезниците на крадла, обрала 2 магазина

Задържаха жената, обрала няколко магазина в София и други градове, съобщиха от МВР. Действия по разследването започват през юли миналата година, когато помощ в полицията потърсил собственик на магазин за алкохол и цигари. Мъжът разказал, че жена, обучавана за назначаване на работа в обекта, е присвоила сумата от 700 лева от касата на магазина, след което е изчезнала. Месец по-късно друг собственик на търговски обект е сигнализирал за почти идентичен случай – след назначаване на работа, жена със същото описание, отмъква 955 лв. и стока на стойност за 600 лв. и повече не се появява на работа.

След идентифициране на самоличността ѝ – 30-годишна, многократно осъждана, тя е обявена за общодържавно издирване. В рамките на предприетите оперативно-издирвателни действия служители на Пето РУ засекли и задържали издирваната в късните часове на вчерашния ден в централната част на столицата.

По случаите са образувани две досъдебни производства. Предстои доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура.