Човек с белезници

Полицаи иззеха близо килограм наркотици

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, проведена в рамките на няколко дни на територията на София, служители на сектор „Наркотици“ в СДВР задържаха петима и иззеха почти килограм марихуана, амфетамин и кокаин.

На 1 февруари в ж.к. „Хиподрума“ били арестувани 29- годишна жена  и неин връстник. При претърсване в ползваното от тях жилище криминалистите открили 381 грама марихуана и 2.86 грама кокаин. Двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 7 февруари в ж.к. „Надежда“ е задържан 40- годишен мъж. При последвал личен обиск и претърсване в дома му са намерени и иззети близо 550 г марихуана. Мъжът е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354 а от НК и наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Същия ден в ж.к. „Младост“ са задържани жена и мъж. В жилището на мъжа са намерени и иззети 55 пликчета, съдържащи растителна маса , и 44 пликчета с амфетамин.

С прокурорско постановление мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по чл.346 от НК и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.