иван бакалов

Акцията на Гешев срещу премиера е повторение на акцията му в президентството

Иван Бакалов, журналист:

Някои злорадстват за Кирил Петков – ето, не донесъл на главния прокур папки с престъпления, а само имена, извадени от публикации в медиите. Точно това е и целта на Гешев – да доказва, че няма престъпления там, където всички ги виждат, но той не разследва. И той потрива ръце – ето, премиерът няма доказателства.

Доказателствата, обаче, са работа на прокуратурата и главния прокурор, не на премиера и изпълнителната власт. Той по закон е длъжен да се самосезира и по публикации в медиите, не да иска да му донесат на крака.

Акцията на Гешев срещу премиера е повторение на нов глас на акцията му в президентството през лятото на 2020 година. Сега само е по-перфидна и не включва преторианска гвардия, която му отнеха. Не се знае иначе какво щеше да измисли.

Ако на някого не е станало ясно, по аксиомата на писателя Христо Калчев – Други държави си имат мафия, у нас мафията си има държава.
Налага се пак да изреждаме какви са престъпленията на Борисов, и дори на самия главен прокурор. И как отказват да разследват скандални факти и събития.

Гешев е радост – пишеше по плакатите на мутри с татуирани мъртвешки глави, когато го избираха за главен прокурор. Мафията си има и агитки, и шпицкоманди, параполиция, частни бюра за следене и подслушване, държавни служители по всички институции, медии.

Има си и главен прокурор.