МВР нов главен секретар Петър Тодоров

Гл.комисар Петър Тодоров: Ще действаме безкомпромисно, всеки сигнал ще бъде проверяван

Призовавам гражданите, които имат допълнителни данни за деяния, свързани със задържаните в с. Антон, да сигнализират в полицията. Това ще помогне на разследването за изясняване на факти и обстоятелства, заяви главният секрета на МВР. Той  съобщи, че двамата извършители на тежкото криминално престъпление са установени и задържани. Към момента текат процесуално-следствени действия за документиране на престъплението. Единият от задържаните е с множество криминални прояви, спрямо двамата, с постановление на прокуратурата, е наложена мярка за задържане до 72 часа. Започва проверка по тяхната фирмена дейност. Проверката ще се осъществява от служители на „Икономическа полиция“, представители на БАБХ и НАП.

Гл.комисар Тодоров поясни, че предприетата операция на територията на селото, която ще продължи и през следващите дни, е в отговор на получените сигнали от граждани за арогантното поведение на задържаните. С голяма част от подателите е осъществен контакт. Той още веднъж призова всички граждани, които имат данни за извършени нарушения и престъпления от двамата, да се обръщат към полицията. Ще се търси информация от всички възможни източници за документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните. Съответно, ако се установят някакви пропуски при извършените проверки по преписките, което в случая касае предишното ръководство на районното управление, ще се вземе и съответното отношение.

Главният секретар на МВР уточни, че ще бъде извършена и цялостна проверка по всички направления на дейности на районното управление, която с цел безпристрастност ще се проведе от ГД „Национална полиция“.  Всеки един сигнал , който подадат колегите, или ние достигнем до него, ще бъде проверяван.

Главен комисар Тодоров увери, че подобни масирани операции ще се провеждат във всички региони, където има информация за  граждани, които се чувстват недосегаеми от закона и притесняват с арогантното си поведение.