Боец

БОЕЦ алармира за сценарий за сваляне на правителството

Гражданско сдружение "БОЕЦ" твърди в своя публикация, че шефът в оставка на КПКОНПИ и главният прокурор Иван Гешев подготвят сценарий за оцеляването на Гешев, свалянето на правителството и връщането на власт на мафията. "Цацаров подаде оставка като шеф на КПКОНПИ, а истинската причина за тази оставка е именно сценарият, който се подготвя по заповед на Пеевски и Бойко Борисов", се казва в публикацията.

"Първото и задължително условие за реализирането на този сценарий е Гешев да оцелее на своя пост, което да доведе до оставката на настоящето правителство и връщането на мафията на власт. Ако правителството не се справи с Гешев, Гешев ще се справи с него – няма как да не се съгласим с тази сентенция. През последните няколко месеца Цацаров, като шеф на КПКОНПИ, направи няколко акции в знакови кметства на ГЕРБ – в Стара Загора, в Пловдив, в Бургас. Преписките по тези акции вече са в прокуратурата. По информация на БОЕЦ, съвкупност от наши контакти, но и граждански опит, след 8 февруари, когато очакваме решението на Конституционния съд за това дали министърът на правосъдието може да иска прекратяването на мандата на главния прокурор, но без значение от решението, изведнъж прокуратурата ще започне да влиза в кметства на ГЕРБ, ще започне да арестува кметове, зам.-кметове и общински съветници на ГЕРБ. Гешев изведнъж ще се превърне в най-големият борец срещу корупцията. Всичко ще се извърти така, че искането на оставката му ще изглежда нелогично", обясняват от сдружението.

"Чия оставка ще искате тогава – на човека, който е борец срещу корупцията и арестува кметовете на ГЕРБ?“ – това ще бъде внушението и посланието. „Гешев арестува кметовете на ГЕРБ по преписките на Цацаров, който вие махнахте, защото започна да влиза в кметствата на ГЕРБ“, звучи продължението на това срамно внушение, което Борисов и Пеевски имат ресурса да направят, включително през своите медии", пишат още от БОЕЦ.

"Пеевски и Борисов са готови да жертват абсолютно всекиго, за да запазят властта си. Разбира се, обаче, всички тези арести няма да доведат до нищо Предупреждаваме българското общество и управляващото правителство за този сценарий, за да не се поддаваме на задаващите се манипулации и внушения. Гешев трябва задължително да си ходи, ако искаме да започне истинската борба с корупцията!", категорични са от сдружението.

Междувременно БОЕЦ обявиха, че в следващите дни предстои да публикуват информация и документи с данни "за ролята на Иван Гешев в едно от най-бруталните престъпления от последните години". Съобщават още, че въпросната информация е продължение по случая "Жоси".