Комисия по енергетика Теменужка Петкова

Таско Ерменков: Теменужка Петкова има престъпно поведение по отношение на интерконектора

Таско Ерменков във Фейсбук:

За пореден път наглостта на бившите управляващи, този път в лицето на Теменужка Петкова, надхвърля всякакви граници. Не може министърът на енергетиката, профукал възможността да кандидастваме за механизма за капацитет през 2019 година, днес да обвинява, че не се водят преговори в тази насока. Та нали, ако тази нагла женица беше направила необходомото през 2019 година, сега този проблем нямаше да съществува, ЕК нямаше да ни изнудва с прибързана и необмислена либерализация, довела малките и средни предприятия на границата на фалита. Ако беше спазен срокът 2019 година, днес, посредством този механизъм, държавата щеше да има инструмент за подтискане скока на цените на електроенергия.

Използвам случая да обърна внимание и на престъпното поведение на същата тази женица по отношение на интерконектора с Гърция. Казвам престъпно, защото не може това да ти е било политически приоритет в периода 2017 – 2021 година и ти нищо да не направиш, да не санкционираш забавянето, да не предприемеш мерки за завършване на проекта. Видимо има някаква обвързаност между изпълнителя и бившите управляващи, сигурно не съвсем или по-скоро съвсем не безкористна. И предполагам азерите съвсем умишлено, използвайки това безотговорно бездействие, отказват да доставят газ през друга точка, имайки предвид формулата на ценообразуване и очаквания в тази връзка скок на цената на азерския газ.

Всичко горепосочено доведе до днешното състяние на енергетиката ни. Хубаво би било върхушката на ГЕРБ и най-вече тази женица да замълчат завинаги по въпросите на енергетиката, а компетентните органи да се заемат с техните безобразия