Към затвора

Мъж отива в затвора за нееднократни плащания с чужди банкови карти

Мъж от Русе получи ефективна присъда от три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване за извършена от него кражба на чужди вещи и за използване на чужди платежни инструменти без разрешението на титуляря им. Д.И. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпления по НК.

На 9 август 2021 г. младият мъж, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, отнел чужди вещи – портмоне, собственост на жена от Варна, и съдържащите се в него лични документи, банкови карти и суми от 450 лева и 80 евро, както и три кутии цигари заедно с пари, собственост на друга жена.

След кражбата Д. И. успял да извърши две плащания на постерминал с две от банковите карти и опитал да извърши още три плащания, като те завършили с неуспех.

Подсъдимият е криминално проявен и осъждан. Той ще изтърпи по-тежкото от двете наложени му наказания, а именно три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Трябва да плати и разноските по наказателното производство в размер на  486,70 лева.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.