Парламент Бойко Рашков

ДПС-представители заплашили полицаи с граждански арест в Разград

Разкрития за груби нарушения по време на парламентарните избори през юли направи днес вътрешният министър Бойко Рашков. На блиц контрола в Народното събрание той заяви, че по време на изборите през юли са били регистрирани над 200 материали за нарушения, свързани с подвижни избирателни секции. На изборите през ноември тези нарушения вече са 287, каза Рашков.

Според него в Хасковска област са били подадени 798 заявления за гласуване с подвижни избирателни секции, обаче в хода на полицейската проверка било установено, че голяма част от лицата не са предоставили никакви медицински документи, а други са представили документи с изтекла валидност.

"Искам да обърна внимание на почти идентични случаи в Разград. Има липсващи подписи в заявленията. Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства. Издавани са медицински документи с невярно съдържание. Няма нито един отказ, постановен от прокуратурата. В хода проверките полицейските служители са се натъкнали на фрапиращи нарушения, като голяма част от гражданите, с които са разговаряли, са заявили, че не са подавали заявления за гласуване в подвижна секции", съобщи пред депутатите вътрешният министър.
Той каза още, че докато вървели проверките, висши представители на ДПС са отправили груби заплахи и закани на служителите  в регионалната дирекция на МВР в Разград, като дори са ги заплашили с граждански арести.