тропици

Служителка в ломската болница източила 80 бона и изчезнала из тропиците

Служителка на болницата в Лом е откраднала близо 80 000 лева от лечебното заведение. В продължение на 7 години тя е източвала пари от касата на болницата. Работила е като медицински регистратор в приемно-консултативен блок. Случаят е от преди години, но вчера стана ясно, че е осъдена на три години условно с петгодишен изпитателен срок.

В периода от 3 януари 2007 г. до 26 септември 2013 г. тя присвоила пари на болницата, които й били поверени да управлява. Заличавала е от базата данни плащания от пациенти за услуги и престои в лечебното заведение. Според съдебното решение сега тя трябва да върне парите.

„След като установихме липсите през 2013 г., нашата бивша служителка разпродаде всичко и замина за екзотични дестинации като о-в Тенерифе.  Болницата ни е в доста добро финансово състояние, въпросната служителка е постъпила в болницата през 2001 г. В течение на години тя е изработила схема, чрез която си е прибирала суми от касовия апарат, както и от анулиране на фактури. В края на 2013 г. след проверка и последвала ревизия успяхме да засечем липсите, които са в порядъка на 75 000 лв.”, разказа в ефира на „Здравей, България” директорът на болницата в Лом д-р Георги Савков.

Последвал сигнал от прокуратурата, както и ответната реакция от нейна страна – да напусне държавата. Откраднатите средства трябва да се върнат от служителката, на нейно име обаче няма нищо, тъй като тя е продала цялата си собственост.