съд пловдив

Обвинителен акт за разпространение на детска порнография

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Д.Ч., на 59 г. за това, че в Пловдив е разпространил чрез информационна технология порнографски материали, като за тяхното създаване са използвани деца, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които изглеждат като такива – престъпление по Наказателния кодекс.

Той е обвинен и за това, че е държал в компютър 3104 броя порнографски материали с деца под 18 години и лица, които изглеждат като такива.

бвиняемият Д. Ч. живеел в Пловдив. Той ползвал преносим компютър в дома си, свързан с интернет. Д. Ч. проявявал интерес към порнография с участие на деца, като свалял от мрежата и съхранявал снимки и кратки филми с такова съдържание.

На 18 септември 2020 г. чрез специализирана система е било засечено, че Д. Ч.  е разпространил файлове, разпознати като детска сексуална експлоатация. По-късно е било извършено претърсване и изземване в дома му. На 19 януари 2021 г.  от жилището е бил иззет преносим компютър, на който Д. Ч. държал 3104 файла с порнографски материали с деца.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.