Административиен съд - Благоевград

679 400 къса цигари откриха в тайник в камион, водачът се отърва с условна присъда

Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в Териториална дирекция Митница София, съвместно със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“, откриха 679 400 къса цигари (33 970 кутии) в тайник на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.

На 18 декември е бил отклонен за проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил с полуремарке. Превозното средство с българска регистрация е без товар и е управлявано от гръцки гражданин. При сканиране с мобилен рентген митническите служители установяват аномалия в пода на полуремаркето. При последвалата щателна проверка става ясно, че под подовата плоскост има специално изграден тайник, в който са укрити 3397 стека с цигари без акцизен бандерол. Стойността на контрабандната стока е 176 644 лева.

Тютюневите изделия са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство от ГПУ-Петрич.

Подсъдимият Т.-В.Т., водач на товарния автомобил, се призна за виновен за извършеното престъпно деяние. Между него и Районна прокуратура – Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобри. С определение на съда му е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с 5-годишен изпитателен срок, което има последиците на влязла в сила присъда.