борислав колев

МВР-шефът Бойко Рашков знае имената, които Борислав Колев ще изпее

Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев, обвиняем за източването на 53 млн. лв. от строителството на АМ “Хемус”. По време на срещата обвиняемият е споделил имена, от които министърът на вътрешните работи не е бил изненадан – това заяви Рашков. Имената все още не може да бъдат оповестени публично, докато тече досъдебно производство, поясни той.

"Вече съм се срещнал с обвиняемия по аферата „Хемус" Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои уточнения. Нека оставим службите да си свършат работата. Днес ще се проведе разпит в градската прокуратура”, заяви вътрешният министър Бойко Рашков . Той допълни, че не е изненадан от това, което е казал обвиняемият Борислав Колев. "Би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината", поясни Рашков, който разкри, че Колев е съобщил и конкретни имена на участниците в схемата по източването на "Хемус".

Главният прокурор Иван Гешев също ще стане част от процеса по разкриване на цялата истина, след като Колев поиска среща с него и Рашков по-рано днес. От прокуратурата тиражираха специално съобщение по случая. "По повод медийни публикации, позоваващи се на изявление на роднини на Борислав Колев за поискан от същия разпит в присъствието на главния прокурор, наблюдаващите прокурори при Софийска градска прокуратура (СГП) незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор. Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице. СГП е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие", се казва в съобщението.