полиция

Кметът на Ахелой е освободен от ареста още снощи. Защото е от ГЕРБ ли?

Кметът на Ахелой Иван Георгиев – ПП ГЕРБ, е бил арестуван. Това потвърдиха от ОД на МВР в Бургас, предава БНР. Инцидентът е станал в събота в следобедните часове, когато при извършването на обход в Ахелой, служители от районното управление на Поморие са забелязали при разминаване автомобил, който криволичи по пътното платно, управляван от кмета на населеното място.

Последвали го, подавайки звуков и светлинен сигнал, но Георгиев не се подчинил. След кратко преследване автомобилът е спрян. Кметът отказал да представи документи за самоличност, както и да бъде тестват с дрегер за употреба на алкохол. Разбирайки, че ще бъде задържан, той заявил, че има сериозни болки в корема, което наложило отвеждането му в УМБАЛ –Бургас.

Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след това поискал да го прегледа хирург. Назначили му ехограф. Хирургът заявил, че няма нищо обезпокоително и поискал да вземе кръв за пълно изследване. Кметът обаче отказал. Категорично отказал да подпише всички съставени му актове-за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедта за задържане.

Към 22 часа снощи Иван Георгиев е освободен. Той не бе открит за коментар.

Глобата, която кметът на Ахелой ще получи, е до 2000 лева. За нарушенията законът предвижда и отнемане на книжката за срок от две години.