белезници

Младеж, ползвал чужда дебитна карта, изхарчил онлайн 6244 лв.

18-годишен ветовчанин е задържан за използване на чужда дебитна карта, след като причинил щети на възрастен мъж, изхарчвайки сумата от 6244 лева за онлайн покупки и залози. Младежът бил задържан в хода на предприети полицейски действия във Ветово по образувано по чл. 249, ал.1 от НК досъдебно производство в РУ – Ветово, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

В акцията участвали служители от ОДМВР – Русе, РУ – Ветово, отдел „Разследване“ и сектор "Специални тактически действия". Извършени са процесуално-следствени действия  на адрес в града след информация за използването на чужд платежен инструмент, без съгласието на титуляра – мъж на 68 години. При  претърсването, в имота са открити и иззети три мобилни телефона, компютърна конфигурация, лаптоп, таблет, различни маркови дрехи и др.

За срок до 24 часа са задържани са двама  мъже на възраст 18 и 48 г., за които в хода на първоначалните опeративно-издирвателни действия са събрани данни за съпричастност към извършеното. При последвалите допълнителни и оперативни дейности полицаите установили, че извършителят е 18-годишният, който в продължение на около половин година ползвал дебитната карта за онлайн разплащания, като е изхарчил сумата за покупки на дрехи, техника, храна и спортни залози.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.