порошенко

Експрезидентът Порошенко нахлу в тв студио и спря излъчването

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко нахлу по време на пряко излъчване в студиото на парламентарния телевизионен канал „Рада“ и обвини служителите в него, че работят в полза на управляващите в страната. Бившият президент твърди, че средствата за функционирането на канала са предоставени, заобикаляйки платформата за държавни поръчки „Прозорро“ и се използват за дейности срещу опозицията.

Това е корупционна сделка, а спуснатите от кабинета на президента указания пречат на работата на народните представители, заяви Порошенко и се закани да не остави нещата така. Порошенко влезе в студиото с председателя на парламентарната комисия по финанси, данъчна и митническа политика Данило Гетманцев.

Бившият президент нарече водещата „младо момиче“ и я посъветва „да не участва в този скандал“. Излизайки, той се извини за постъпката си. По-късно, според редица украински медии, Порошенко обясни в кулоарите на Радата действията си с „прекомерни емоции“.

Порошенко беше президент на Украйна от 2014 до 2019 г. Той оглавява фракцията „Европейска солидарност“ в сегашната Рада.