награда рашков

Северозападната общност с признание към министър Бойко Рашков

Предприетите от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков активни стъпки към приключването на дългоочакван за Северозапада проект – отварянето на ГКПП „Салаш – Ново корито“ – бяха повод за проведената днес среща в МВР. Главният редактор на сайта www.severozapazenabg.com Мариана Гомилева връчи на министър Рашков грамота за признателност „Защитник на Северозападна България“ за 2021 г. Той е избран за носител на отличието от читатели на сайта. Чрез множество писма до редакцията северозападната общност е изразила подкрепата си към усилените действия на вътрешния министър през изминалите месеци, както за подобряване на сигурността в региона, така и за облекчаване на трафика със Сърбия чрез разкриването на граничния пункт.

„За първи път получавам подобно отличие, затова то има особена стойност за мен. Благодарен съм, че са видими грижите ни и борбата ни с натрупаните негативи в предходните години. Считам, че категорично трябва да се подкрепя всеки един българин, във всички региони на страната и ще продължа да бъда инициатор за решаването на важни проблеми, засягащи ежедневието на гражданите“, посочи министър Рашков при получаването на приза.

Припомняме, че в края на септември, по време на срещата си със своя сръбски колега Александър Вулин, министър Бойко Рашков постави въпроса за довършването на инфраструктурата и разкриването на ГКПП „Салаш – Ново корито“.

Пунктът ще осигури бърз достъп на българите до Белград и Централна Европа и скъсен маршрут на чуждестранни граждани до Черноморието.