Николай Радулов

Николай Радулов: ПРБ преувеличава истината, но вероятно методите на Борисов в ГДБОП са същите

"Допускам, че прокуратурата преувеличава истината, но методите по време на Борисов все още са на мода и се използват в ГДБОП. Много се надявам полицаите да не са оказвали натиск върху прокурори. Имам едно наум по отношение начините на действие на ГДБОП. Този, който сега го ръководи е близък приятел на предишния. Стария похват на действие с намеци и заплахи, вероятно продължава да действа. Свързаните със статуквото и силовите методи трябва да бъдат отстранени." Това заяви пред bTV проф. Николай Радулов, депутат от "Има такъв народ".

Коментарът му идва на фона на скандалите и напрежението между ГДБОП и прокуратурата заради разследването на схемите със строителството на АМ "Хемус". "Гешев вече доста продължително време пред очите на всички ни отказва да образува дела. Това беше очевидно по изборите. Това не е държание на прокуратурата. Гешев е този, който командва и той дава тона. Това доведе до отказа на Бойко Рашков да направи съвместен щаб между МВР и обвинението. Странно бе това, че ДАНС направи такъв съвместен орган. Питам се дали не бе недостатъчно влиянието на господин Рашков да не позволи това да стане. Няма логика в това МВР да откаже да работи с прокуратурата, а ДАНС да подпише договор за съвместна дейност, при положение, че няма разследващи права", посочи още Радулов.

По думите му ръководството в службата не е било сменено – назначенията са временна мярка и е нужно редовното правителство да се заеме. Според него противоречия между държавния глава Румен Радев и кабинета “Петков” няма да има нито сега, нито в бъдеще. “Хората се измориха от това, че са управлявани от служебно правителство. Сега се надяват във всички области да има подем, който според мен ще се постигне чрез състезанието между отделните министерства, каквото смятам, че ще има”, посочи още Радулов.