Христо Иванов

Христо Иванов призова Иван Гешев да подаде оставка

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов призова главния прокурор Иван Гешев още днес да си подаде оставката.

Пред журналисти в парламента той заяви, че темата за закриването на специализирания съд и прокуратура е една от обединяващите тема за бъдещата управленска коалиция за реформа на съдебната система, „която да доведе до дълбока реформа на прокуратурата, която започва с промяна на нейното ръководство и аз бих призовал г-н Гешев, днес така и така е събрал хора, да си подаде оставката и да позволи най-накрая обществото да започне да реформира прокуратурата в интерес на закона и в интерес също така на колегите си, да не ги държи за заложници“.

Христо Иванов категорично отрече да има неразбирателство в изясняване на последните детайли около коалиционното споразумение и подчерта, че предложенията на левицата от днес ще бъдат допълнително анализирани и по тях ще има решения до края на деня: „Има отлагане, но то не е поради буксуване и някакви непреодолими пречки. Всичко е в нормален работен порядък на уточняване на теми, които са важни, разбира се, но няма нито една тема, която да бъде препъни-камък, да променя нещо фундаментално“.