Към затвора

Жена отива в затвора по обвинение за измама

По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е осъдена жена за измама в условията на продължавано престъпление с 3 деяния.

На 3 октомври 2016 г., в София, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемата М.А. възбудила и поддържала заблуждение у В.Т., че като осъществи превод на парична сума в размер на 4875 лева по банкова сметка за заплащане на услуга по договор с медицински център. Вместо банковата сметка на дружеството, обвиняемата дала своята и прибрала парите за себе си.

М.А. постъпила така и с М.Д., като й дала собствената си банкова сметка, а не тази на медицинския център. Пострадалата превела 2440 лева, като си мислела, че заплаща сума по договор с медицински център.

На 6 октоври 2016 г. обвиняемата заблудила Н. Д., че предоставя банкова сметка на медицинския център, с който пострадалият сключил договор. Той превел сумата от 4475 лева на посочената сметка. Впоследствие се оказало, че е личната сметка на М.А., а не на медицинския център.

С трите деяния обвиняемата нанесла имотни вреди в размер на 11 790 лева на медицинския център.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, направени са и експертизи. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Софийски районен съд призна M.A. за виновна по повдигнатото й обвинение, като й наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.