Ицо Хазарта

Ицо Хазарта: Депутат от ДПС е охранител на Пеевски

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров – или Ицо Хазарта, е получил покана за участие в изпълнителната власт, но е отказал, защото си знае възможностите и на този етап не би бил полезен, стана ясно от негово интервю пред NOVA.

На въпрос дали би станал министър на културата Христо Петров отговори отрицателно, защото смята, че ще е по-полезен в законодателната, отколкото в изпълнителната власт. Още когато получи покана да бъде включен в депутатските листи на формацията на Кирил Петков и Асен Василев, Хазарта декларира, че иска да работи в областта на образованието и културата.

Той обясни, че е имал колебания дали да влезе в политиката. "Но разбрах, че ако откажа, ще съжалявам цял живот. След като приех, отново това ще се случи. Така че всичко е наред", каза Петров и допълни, че приятелите му винаги са го подкрепяли. "Чувството е особено, с уговорката, че на този (депутатския) стол съм стоял два часа. Това е голяма отговорност, защото хората, които са гласували за теб, ти казват: "искаме ти да ни представляваш в Народното събрание. Това не е леко", отговори Христо Петров на въпрос за първия му ден като депутат.

Впечатление му направило поведението на една парламентарна група отляво на него. "Докато президентът произнасяше своята реч, те си приказваха, говореха по телефона, а един даже нещо си търсеше в носа. Не знам какво търсеше, до лакътя беше нахакал тая ръка. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще са различни. Поинтересувах се, повечето са с висше образование. Щом аз знам, че това е президентът – дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", заяви Петров.