датска полиция

15-годишно момче от Кърджали е убито в Дания от кюрди

15-годишен тийнейджър от Кърджали е бил прострелян при стрелба в датската столица Копенхаген вчера. Това разкриха негови близки. Раненото момче било откарано в близко болнично заведение, като полицията информирала родителите му за случилото се. Снощи той е починал в болничното заведение.

Кюрди от Ирак, които са шведски граждани, са убийците на Тунджай Е. от Кърджали, който чиракувал в бръснарница в Копенхаген, поясни по-късно 24rodopi.com.

Собственикът на бръснарския салон също е от кюрдски произход.„Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и „патрона си“. Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата“, разказаха пред 24rodopi.com близкия на убития тийнейджър.

Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните вчера, като се проверява връзка с убийство в друга част на датската столица – Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.

Късно вчера убийците на Тунджай били задържани, гласи неофициалната информация. „Тунджай научи занаята от приятеля си Ахмед в Кърджали и реши да отиде да печели пари в Копенхаген, където от години е баща му Ердинч“, поясняват близките.

Само преди седмица Тунджай казал на майка си, че не е доволен от заплащането и смята да се върне в България.