долари контрабанда

Камион изсипа пачки с долари на магистрала в Калифорния, полицията ги събира

Брониран камион изсипа огромно количество пачки с долари на магистрала в Калифорния, което предизвика хаотични сцени, докато шофьорите спираха, за да събират банкнотите. Но надеждата на шофьорите за подарък беше осуетена, тъй като полицията бързо се захвана с проблема. "Има много видеозаписи, на които се вижда как хората крадат пари от магистралата и ги взимат", заяви на пресконференция сержант Къртис Мартин от Калифорнийския пътен патрул. "Парите – с различна номинална стойност, възлизащи на хиляди долари – принадлежат на банка и трябва да бъдат върнати в полицейски участък", добави той.

„Изненадата“ на магистралата започнала, след като вратата на бронирания камион се отворила близо до Сан Диего на междущатската магистрала 5, която минава от мексиканската граница на Калифорния чак до Канада. Видео, публикувано в социалните мрежи, показва как хората се движат по пътното платно, събират пари и дори хвърлят шепи зелени банкноти във въздуха, тържествувайки.
Но полицията предупреди, че същите кадри ще бъдат използвани за проследяване на всеки, който не предаде бързо парите.

Двата ареста били извършени, след като мъж и жена, включили се в събирането на пари в брой, случайно се заключили в колата си, блокирали пътното платно и не могли да отпътуват от мястото.