белезници

Полицаи арестуваха неправоспособен водач през багажника

Сцена от екшън филм се разигра тази нощ по пътя за шуменското село Друмево. Гонка с полицейска кола завърши с катастрофа без ранени, само с материални щети. 26-годишен шофьор без книжка вместо да спре след полицейски сигнали, предпочел да избяга.

Около 2.00 часа тази нощ мъжът, който управлявал кола с транзитни номера, решил да изпревари полицейската кола пред него. Когато се изравнил с патрулката, започнал да я бута извън пътя. Така двете коли се озовали вдясно от пътното платно. Колите са с различни деформации, а патрулката е с изкривени ляв калник, предна броня и странично огледало.

След удара полицаите поканили шофьора да излезе, но от него нямало никаква реакция. За да го извадят, униформените влезли през багажника, защото вратите били заключени. Мъжът бил с предпазен колан и не мърдал. Наложило се полицаите да го наплискат с вода, за да го свестят.

При проверка в полицейските регистри се установило, че неправоспособният имал неплатени глоби за 2350 лв. Освен това имал условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок, защото през 2018 г. осуетил полицейска проверка, като избягал с лек автомобил.