белезници

Задържаха извършител на телефонна измама и муле

При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група, действала на територията на Северна България. Съвместните полицейски действия са осъществени на 17 ноември от служители на ГД „Национална полиция“, на ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ – Попово при ОДМВР – Търговище.

В резултат на активната работа на криминалистите, на територията на Попово, са задържани жена и мъж, работили по схемата за купуване на пелети по интернет. Според първоначалните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица извършвала измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на „муле“. При обиск са иззети мобилни телефони, SIM карти, пари и веществени доказателства, свързани с извършваната от тях престъпна дейност.

До момента са установени няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани от извършителите на случаен принцип. Измамите са на стойност около 3 хиляди лева.

Двамата задържани са в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Плевен.