Боец

В България няма да има промени без оставките на ВСС, Гешев и Цацаров

Georgi Borisov Georgiev: Позиция на БОЕЦ за изборите и предстоящите събития!

БОЕЦ счита, че съставянето на правителства трябва да бъде обвързано със задължително мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС. Това е лакмуса дали ще продължим по пътя на промяната, или ще влезем в капана на подмяната. Не можем да говорим за борба с корупцията, за разграждане на модела на мафията и за съдебна реформа докато Гешев, Цацаров и ВСС са на своите постове.

Обобщаваме нашата позиция в следните стъпки:

Сформиране на мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.

Съставяне на правителство на малцинството без участие на партиите на статуквото.

Постигане на водещите цели (заявените оставки) и решаване на текущите задачи и кризи.

Обявяване на едногодишен мандат по време на който да бъде проведен задълбочен дебат за промени в Конституцията и след изтичане на този мандат – разпускане на парламента и свикване на ВНС, като задължително и необходимо условие за провеждане на цялостна съдебна реформа и реформи във всички останали сектори.

Като представители на гражданското общество, част от съпротивата срещу мафията и статуквото ограбвало страната ни през последните десетилетия, БОЕЦ налагаме нов модел на активен граждански контрол върху управлението и ще следим действията на политическите партии, като ще реагираме срещу всеки опит за подмяна и ще подкрепяме усилията за разграждане на корупционно-мафиотския модел на управление на ГЕРБ, ДПС и мафията.

Първата стъпка е оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.