Човек с белезници

Списъци със стотици имена и лични данни открити при обиск в кметовете на Сандански и с. Склаве

Списъци със стотици имена, техните лични данни и информация за секциите, в които гласуват, както и голяма сума пари са открити при претърсването и обиските на автомобилите на кметовете на Сандански и на село Склаве, които снощи бяха задържани при полицейска операция.

Полицията е имала оперативна информация за купуване на гласове в района на Сандански и по-големите села от общината, както и за това, че кметът Атанас Стоянов е участвал в схемата. Той е пътувал с автомобила си от Склаве и е спрян за проверка в района на село Ново Делчево.

При последвалите действия по претърсване и обиск в присъствието на поемно лице, са открити 56 страници с имена на хора от района, техните лични данни и информация за секциите, в които гласуват. Намерен е и плик с банкноти – над 2000 лева.

Малко по-късно беше задържан и кметът на Склаве Павел Пъхнев, за който също са открити доказателства, че е участвал в схема за платен вот в полза на конкретен кандидат-депутат.

Над 70 лица ще бъдат разпитани в рамките на образуваното досъдебно производство, заявиха от полицията в Благоевград. Двамата кметове са задържани за 24 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали да удължи мярката за неотклонение.