полиция

Полицията погна търговците на гласове в Сливен и Плевен

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления против политическите права на гражданите стартира тази сутрин на територията на плевенското село Буковлък. В нея участват служители на различни структурни звена на ОДМВР – Плевен. До момента са проверени шест адреса, открити и иззети са списъци с имена на лица.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани шестима, на възраст между 19 и 60 години, заподозрени в извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите.  

Полицейските действия на територията на Плевенска област продължават.

Специализирана полицейска операция в Сливен е в ход от тази сутрин. Действията са предприети от служители на РУ-Сливен, колегите им от сектор „Противодействие на икономически престъпления“ и сектор „Специални технически действия“ в ОДМВР-Сливен.

На етапа екипите проверяват 5 обекта, сред които  – частни имоти, магазини, заложни къщи. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Задържан е обитател на къща по подозрение за престъпления с наркотици и купуване на гласове.

От началото на предприетата специализирана полицейска операция в страната, само на  територията на ОДМВР-Сливен са образувани 7 досъдебни производства, вчера прокуратурата е повдигнала обвинение за купуване на гласове. Работи се активно по сигнали на граждани и придобита оперативна информация.

Съставени са 411 протокол за предупреждение.