белезници

72 часа арест за двамина, държали 50 кг висококачествена марихуана

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство по чл. 354а от НК във връзка с намерени и иззети повече от 50 кг висококачествена марихуана. Двама мъже са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

На 11 ноември 2021 година, под надзора на Окръжна прокуратура-Разград, е проведена специализирана операция от служители на ГДБОП в град Исперих. В луксозна сграда, разположена в центъра на града, наета от един от задържаните, са намерени и иззети множество пресовани пакети, съдържащи суха тревиста маса. Установено е, че това е марихуана, като по първоначални данни става дума за висококачествен продукт с тегло над 50 кг. Назначени са химични и други експертизи.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура-Разград. Предстои окръжният прокурор Тихомир Тодоров да внесе в съда искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже.