Съд Пловдив

Обвиниха мъж за неистинска шофьорска книжка

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо А.Б., на 38 г. Той е предаден на съд за това, че на 12 декември 2020 г., в с. Долна махала, обл. Пловдив, пред полицейски служител, съзнателно е ползвал неистински официален документ  – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е дадено вид, че е издадено на 20 юли 2017 г. в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

На 12 декември 2020 г., в с. Долна махала, около 21,15 часа, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, управляван от А. Б. Те поискали от водача да представи документите за автомобила и шофьорската книжка. Обвиняемият им предал свидетелство за управление, издадено в Кралство Великобритания. На полицейските служители им направило впечатление, че документът се различава по външни белези от другите удостоверения, издадени в тази държава.

Установено е, че А. Б. работил дълго време в Англия. Там се снабдил със свидетелството за управление от непознати лица срещу 500 паунда.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.