пистолет

Бивш охранителен шеф се простреля в главата в Бургас

Трупът на 57-годишния Тодор М. е открит преди час от близките му в апартамента, който той е обитавал за последно – в бургаския жк „Възраждане“, блок 16, вход Г. Тодор е издъхнал от огнестрелна рана в главата, произведена с оръжие, което е открито до тялото му. В момента полицаите са в апартамента и изясняват цялата фактическа обстановка, съобщава Флагман.

За Тодор се знае, че е дългогодишен военен от поделението в Атия. След пенсионирането си преминал в частния сектор. За последно ръководел охраната на голям хотел в Поморие, но от няколко месеца бил без работа.

Той живеел със сина си в апартамента на вход Г. Допреди няколко месеца обитавал друго жилище в съседния вход, където живеела майка му, която обаче издъхнала след тежко боледуване от ковид. След това той се е изнесъл от жилището и отишъл при сина си. „Беше много жизнерадостен човек. Снощи се спря при мен и си говорихме, не изглеждаше притеснен“, разказа една от съседките му.

По-късно стана ясно, че Тодор се е самоубил. Това е становището на криминалистите, които току-що приключиха огледа на местопроизшествието – блок 16 в ж.к. “Възраждане“. Тодор е произвел изстрел в дясното слепоочие със собственото си оръжие. Пистолетът бе намерен до тялото. Сигналът за смъртта му е подаден от сина му, с когото той е живеел през последните месеци.

Възрастната майка на Тодор Жечка, за която той се грижел, си отишла наскоро след заразяване с ковид 19. Това още повече сринало бившия военен. Той се преместил при сина си, но така и не могъл да излезе от тежката депресия.

Снощи негови съседи твърдят, че бил в добро настроение. Дори разказвал, че през уикенда иска да отиде на гости на роднини. Заради това те са шокирани от самоубийството му.