драгалевци вечер

Най-накрая: В „Драгалевци“ и „Симеоново“ започва изграждане на канализация за около 50 млн. лева

Кметът на район „Витоша“ Теодор Петков е изпратил до Столичната община скица, в която се очертава територията до Националния исторически музей, която би могла да стане отворен парк за разходки на граждани. Кметът на София Йорданка Фандъкова е обещала след приемане на проекта от общинския съвет, Столичната община да финансира подобренията на площта за посещения.

Това съобщи в мобилното студио на Радио София районният кмет на „Витоша“. По думите на Теодор Петков проблемът с канализацията е много съществен и от години. Средствата за канализации в Столичната община през тази година са над 100 млн. лева, половината от тях са за район „Витоша“.

Ще се започне през пролетта от „Драгалевци“, където няма нито един метър канализация. Ще се продължи в „Симеоново“. Също през пролетта се очаква да започне изграждането на първата детска ясла в кв. „Бояна“.

Красимир Мунев, жител на „Бояна“ постави на дискусия в ефира проблема с нередовното или некачествено сметоизвозването в квартала. В отговор Теодор Петков отбеляза, че проблемите със сметоизвозването не са само в кв. „Бояна“, а в целия район „Витоша“. „И аз не съм доволен. Хората не знаят, че районният кмет няма никакви правомощия относно възлагането и контрола на тази услуга, включително и за снегопочистването.“

Когато се налага, по този въпрос от районната администрация сигнализират в Столичния инспекторат. Договорът на фирмата оператор приключва догодина. При следващия 7-годишен период ще бъдат заложени по-строги санкции, допълни кметът на район „Витоша“.