съд казанлък

Глобиха 1000 лв. мъж, системно преследвал жена

По наказателно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.С., на 27 г. Той е признат за виновен за това, че в периода от месец май 2019 г. до 26 март 2021 г., в Казанлък, област Стара Загора, системно е следил 36-годишна жена, като се е приближавал до жилището й, посещавал работното й място, показвал с поведението си, че я наблюдава, навлизал в нежелана вербална комуникация, осъществявал контакти с лице от семейството й, като това е могло да възбуди  основателен страх за живота и здравето на пострадалата и на нейни близки.

Районен съд-Казанлък е наложил на С.С. наказание – глоба в размер на 1000 лв. по образуваното административно-наказателно производство на Районна прокуратура-Стара Загора.

По делото е установено, че С.С. имал близки отношения с пострадалата жена. Тя решила да ги прекрати, но той не искал и започнал да я преследва на местата, където живеела и работела. Изпращал съобщения по мобилния телефон и в приложения на социалните мрежи с обидни реплики. Въпреки че тя го блокирала, С.С. продължил да прави опити да се срещне с нея чрез други профили. С.С. се свързвал също и с нейни роднини, като искал да я убедят да разговаря с него. Подаден е бил сигнал в полицията.

Осъдителното решение подлежи на обжалване.