ток електричество

САЩ: Огромно търсене на дизелови генератори поради ръста на дела на “зеленото” генериране

На хората е нужен стабилен и качествен енергиен поток, е не мними зелени блянове, съпроводени от ръст на цените и загуба на стабилността на енергийната система. Австралия, Тексас и Калифорния вече берат първите плодове на зеленото и хората сега правят сами това, което не успяха да направят мрежите, напрегнати от корумпираните регулатори – масово изкупуват дизелови генератори.

Така компанията “Генерак Пауър Системс” (която държи 75% от пазара на дизелови генератори в САЩ) съобщава за ръст на продажбите от 68% в сравнение с предишните години, пряко свързвайки това с падението на устойчивостта и надеждността на мрежите. В Калифорния прекъсванията на тока от различен мащаб са станали на практика ежедневни, а съвкупната вреда от тях за икономиката на САЩ се оценява на стотици милиарда долари, пише Поглед.инфо.

Съобщава се, че броят на прекъсванията на захранване в САЩ между 2000 и 2020 година е скочило с невероятните 13 пъти и мнозина си задават въпроса нима едно богато общество има толкова слабо осигуряване на енергия.

При това генераторите не са решение за простолюдието, те струват скъпо и статистиката на “Генерак Пауър Системс” казва, че купувачите имат доход примерно два пъти по-висок от средния. За останалите все по-честите спирания на тока ще станат очевидно, “нова норма” на настъпващата нова тъмна ера.