Мадж Алгафари

Мадж Алгафари към Рашков: Ако спрат тази схема, гласовете на ГЕРБ ще паднат с около 150 000 – 200 000

Президентът Румен Радев доказа на българския народ, че е човек от народа, не ламти за власт, за магистрали, това беше ясно показано и на протестите, затова той излезе с юмрук. Всеки човек има право на собствено мнение. Хората, които не го подкрепят, ако преосмислят, ще видят, че това, което той направи пред президентството с вдигната ръка с юмрук. Той излезе от президентството без охрана, това означава, че той беше решил да излезе спонтанно и да се влее с народа. Това коментира журналистът и преводач Мажд Алгафари в ефира на Евроком. "Ако той не беше излязъл и не беше успокоил хората, можеше да се стигне до кръвопролитие. Той излезе и каза на народа, че може цялата държава да е срещу вас, като управление, но аз съм с вас. Дайте да успокоим топката и да изкараме мутрите навън, и да отворим една нова страница за България", коментира той.

"Парламентарните избори отидоха на заден план заради кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, но искам да задам един въпрос. ГЕРБ пак се скриха, казаха, че ще излъчат собствен кандидат, но те не излъчиха изчакаха да излезе Анастас Герджиков, който е издигнат от Инициативен комитет. Аз до последно не разбрах дали ще излъчат собствен кандидат или ще подкрепят Инициативен комитет. Ето това беше през цялото им управление – обещават ни нещо, а вършат друго", каза още Алгафари.

"Нямам нищо против Анастас Герджиков, нямам нищо против Лозан Панов, но Румен Радев доказа какво може и на страната на кой е. Румен Радев е на страната на народа. Герджиков има ли някакво политическо минало, да сме го видели да застане някъде, дори и на протести, дори и в полза на ГЕРБ. Той трябва да има политическо минало, щом ще бъде кандидат за президент", допълни Мажд Алгафари.

Той коментира и твърдият електорат на ГЕРБ. "Ако погледнете къде ходи Бойко Борисов. Той не смее да влезе в един голям град, а ходи в малките градове и селцата. Тук да прегърна този, там да прегърне онзи. По-голямата част от тези хора дори не гледат телевизия. Те са най-измъчените, това са хората, които отиват да приберат картофите от нивите, да берат грозде. На тях им е абсолютно все тази какво гледат по телевизията. И изведнъж отива Бойко Борисов и те наистина не са виждали големец, който да ги посети. Не, че са прости, това са много умни хора, това са родолюбци", коментира журналистът.

Мажд Алгафари сподели пред екипа ни, че е сезирал министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и му е дал информация за схема за манипулиране на вота. "Ако спрат тази схема, гласовете на ГЕРБ ще паднат с около 150 000 – 200 000. Нека да оставим това на компетентните органи, да пробват тази схема, да задържат няколко души, че тук има закони и си има закон – избирателният кодекс", допълни той.