мвр превозвачи

Зам.-министър Емил Ганчев се срещна с превозвачи

Правителството осигури 15 млн. лв. за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи.

В дискусията участваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, на финансите Валери Белчев, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев,  заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на транспорта Христина Велинова. По време на разговора бяха обобщени предприетите от служебния кабинет мерки за целева подкрепа на транспортния бранш, небелязани по време на срещата между превозвачите и представителите на държавата на 27 септември.

В следващите дни министрите на финансите и на транспорта ще разработят механизъм за разпределението на допълнителната финансова  подкрепа за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и възможните решения ще се обсъждат от работна група между МВР и превозвачите.