Пеевски на разпит в ДАНС

Пеевски се появи в ДАНС за разпит

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, който е един от тримата сакнционирани българи по глобалния закон "Магнитски" и името му се споменава в развихрия се скандал "Досиетата Пандора", се яви днес отслабнал и стегнат на разпит в ДАНС. "Бях повикан от ДАНС и се отзовах веднага. Ще се показвам в публичното пространство, тепърва ще стават ясни нещата за много хора. Всичко съм обяснил вчера", обяви Пеевски.

Според изнесените от Международния консорциум на разследващите журналисти данни, Пеевски е свързан с три офшорни фирми, които обаче не са отбелязани в декларациите му за имущество и интереси. В тази връзка във вторник (5 октомври) КПКОНПИ и НАП съобщиха, че са поискали документи и започват проверка.

Пеевски вече разпространи декларация във връзка с изнесените данни от разследването "Досиетата Пандора". Рaзпрocтрaнeнaтa в мeдиитe инфoрмaция зa нeдeклaрирaни oт мeн oфшoрни дружecтвa e нeвярнa, тъй кaтo винaги нaдлeжнo и в cъoтвeтcтвиe cъc зaкoнa cъм дeклaрирaл прeд кoмпeтeнтнитe oргaни цялoтo cи имущecтвo, заяви Пeeвcки.