районна прокуратура

В Ихтиман съдят мъж за незаконен превоз на афганистанци

Районна прокуратура-Ихтиман повдигна обвинение на П.Г., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Вечерта на 31 август тази година полицейските служители от сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР София извършвали обход, като се движели с автомобил по автомагистрала „Тракия“. Застигнали и спрели за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 28-годишния П. Г. В превозното средство се намирали още седем лица. Представителите на реда не успели да установят тяхната самоличност, тъй като те не разбирали български език. Водачът също не могъл да даде обяснения за тях.

В хода на разследването са били проведени разпити на чужденците, които разкрили факти за незаконното пресичане от тяхна страна на българо-турската граница. След преминаване през охранителната мрежа те били качени в автомобила на обвиняемия П.Г. и пътували с него до спирането им от полицейските служители. Той на свой ред направил самопризнания, че е приел предложението на непознато за него лице да превози седем чужденци до София срещу сумата от 1000 евро.

Мигрантите били от афганистански произход, сред тях имало и две лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Предстои делото срещу П.Г. да продължи в съда.