белезници

Обвиниха четирима в опит за кражба на метална каса от офис сграда

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за опит за кражба на метална каса.

През нощта на 29 септември тази година, от офис на сграда в София, чрез използване на неустановено до момента техническо средство и на моторно превозно средство, Д.Б., П.А., Н.А. и Т.Й. разбили балконска врата на втория етаж на сградата и извършили опит за кражба на метална каса, в която е имало около 1000 лева и други предмети. Деянието останало недовършено след намеса на полицейски служители.

След опита на извършителите да избягат от полицейските екипи и последвалото преследване, 32-годишният Д.Б., 38-годишният П.А., 41-годишният Н.А. и 43-годишният Т.Й. са задържани.

На четиримата са повдигнати обвинения за опит за кражба. Д.Б. е обвинен и за това, че на неустановена дата през 2021 г., в София, с цел да набави за себе си имотна облага, е придобил и укрил чужд автомобил.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа, тъй като има опасност да се укрият и да извършат ново престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми.