Френският отбор, воден от Дави Тисо, притежаващ една звезда "Мишлен" за ресторанта "Сезони" в Екюли край Лион, спечели кулинарната награда "Златен Бокюс" за първи път от 2013 г., съобщи АФП. Наградата "Сребърен Бокюз" спечели Дания, а бронзът отиде в Норвегия, съобщават световните медии.
Два дена 21 екипа се състезаваха за наградите близо до Лион в рамките на Международния салон по ресторантьорство. Те предложиха ястия с говежда плешка и предястие, основно ядене и десерт на базата на домати чери. Журито беше международно.
Трите награди на предишното издание на конкурса спечелиха представители на Дания, Швеция и Норвегия.
Конкурсът е учреден през 1987 г. от Пол Бокюз като вид световна купа за майстори готвачи. Той се провежда на две години.