мвр палестина

Бойко Рашков прие посланика на Палестина, разговаря с турския вътрешен министър

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков проведе работна среща с посланика на Палестина в България, Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес. Двамата изразиха очакванията си за продължаване и развиване на сътрудничеството между структурите, отговорни за сигурността в двете държави.

Бойко Рашков проведе телефонен разговор със Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Република Турция. Двамата дадоха висока оценка на отношенията между България и Турция в сферата на сигурността и вътрешните работи, в това число – във връзка с ефективната съвместна работа по охрана на общата граница и противодействието на нелегалната миграция.

Министър Рашков увери турския си колега, че компетентните български институции предприемат всички необходими мерки за облекчаване на лекия и тежкотоварен трафик на българо-турската граница и ще продължат да работят с пълен капацитет в духа на добросъседските отношения и в полза на гражданите на двете страни.

Министрите изразиха увереност, че активният двустранен диалог по всички въпроси от взаимен интерес ще продължи и в бъдеще.