фалшификати

На Дунав мост 2 митничари задържаха 14 162 дрехи по съмнения, че са фалшиви

Над 14 000 различни текстилни артикули с общо тегло около 4 тона задържаха митнически служители от ТД Митница Русе в района на Дунав мост 2. За стоките възникват съмнения, че носят фалшиви словесни и фигуративни изображения на 24 известни марки.

На 23 септември тази година, следобед, в района на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, била спряна за проверка излизаща от страната товарна композиция с чужда регистрация, управлявана от турски гражданин. Товарният автомобил превозвал под режим транзит, групажен товар от текстилни изделия от Турция за Чехия.

При щателна митническа проверка е установено, че част от товара представлява  разнородни текстилни изделия с логото на различни защитени търговски марки. Митническите служители установяват 14 162 различни дрехи, сред които най-много спортни екипи, тениски, блузи и якета от 24 различни спортни и луксозни марки, за които възникват съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент на ЕС относно защитата на правата върху интелектуалната собственост.

Стоките са задържани. За случая подлежат на уведомяване представители на правопритежатели на съответните марки.