срп

Извършители на взломни кражби в Драгалевци и Герман отиват на съд, единият бил полицай

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в Софийски районен съд обвинителен акт срещу двама мъже за предварително уговорени взломни кражби.

В периода от 1 март тази година до 6 април 2021 г.,  при условията на продължавано престъпление и след предварителни уговорки за осъществяването на кражбите, Н.П. и Л.Р. отнели чужди движими вещи на обща стойност 20 553,97 лв. от владението на А.М., Д.П., К.Х. и М.Х., без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 1 март 2021 г., около 21,00 часа, в гр.София, от къща в квартал „Драгалевци“, чрез повреждането на дървена дограма в областта на балконска врата и чрез използване на неустановено в хода на разследването техническо средство, както и на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел“, Н.П. и Л.Р. отнели златни и сребърни бижута и часовници от владението на А.М. и Д.П. на стойност 20 383,97 лева без тяхното съгласие, с намерението противозаконно да ги присвоят.

На 6 април 2021 г., в неустановен час между 00,30 часа и 03,50 часа, в София, oт къща в село Герман, по аналогичен начин, Н.П. и Л.Р. отнели зимно яке на стойност 50 лв., от владението на К.Х. и сумата от 120 лева от владението на М.Х.

След като напуснали къщата в с. Герман двамата обвиняеми били задържани от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което е било установено, че двамата обвиняеми предварително са се уговаряли кога и как ще извършват кражбите. В хода на разследването са проведени разпити на свидетели и са направени експертизи.

46-годишният Н.П. е неосъждан, реабилитиран, а 32-годишния Л.Р. е бил по време на извършването на двете кражби е бил служител на МВР.

Предстои делото срещу двамата обвиняеми да продължи в Софийски районен съд.