Към затвора

Осъдиха двамина за контрабанда на 19 кг хероин

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Хасково бяха осъдени Р.Г. и В.Р. за контрабанда на близо 19 кг хероин на стойност 1 707 489 лева.

Р. Г. е признат за виновен в това, че като помагач, чрез организиране придобиването, укриването на наркотичното вещество в превозно средство, чрез указания за превоза му, заплащане и обещание за помощ след деянието, умишлено е улеснил В.Р. да пренесе с лек автомобил през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 18,972 килограма, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За това престъпление Окръжен съд – Хасково му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 13 години при „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 100 000 лева.

Със същата присъда В. Р. е осъден за това, че като извършител на 19.08.2019 г. през ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл.Хасково, с лек автомобил без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 18,972 килограма, на стойност 1 707 489 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За това престъпление Окръжен съд – Хасково му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години при „строг“ режим на изтърпяване и „глоба“ в размер на 100 000 лева.

Предметът на престъплението контрабанда и превозното средство, послужило за извършването й, са отнети в полза на държавата.

Присъдата на Окръжен съд-Хасково подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.