Брендо се готви да излезе от ареста

Брендо иска да лежи присъдите си, постановени в Румъния и Италия у нас, съдът отказа да разгледа молбата му

Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Евелин Банев-Брендо за изискване, признаване и приемане за изпълнение в Република България на наказания, лишаване от свобода, наложени му с присъди, постановени в Република Румъния и Република Италия.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в 14-дневен срок от съобщението до страните.

На 10 септември стана ясно, че издирваният от 2018 г. Евелин Банев-Брендо е бил задържан в Украйна. Украинските власти съобщиха, че се е укривал в къща до Киев с чужди документи. Според украинската полиция Брендо е пребивавал в къща под наем, където е открита нарколаборатория. Арестът вероятно е станал на 6 септември, а кадрите са разпространени от полицията ден по-късно. Той ще остане 20 дни в арест в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас.

Украинските спецчасти са арестували Брендо на паркинг край столицата. При операцията полицията е открила наркооранжерия в наетата къща. При претърсването са конфискувани хрacти oт кoнoп, oбoрудвaнe, 39 пaкeтa cъc "cтoкa", както и фaлшиви дoкумeнти.