катастрофа симеоново

Спецкола на ГДИН се заби в камион край Враца

Специализирана кола на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" и ТИР са катастрофирали във Врачанско, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Пътният инцидент е станал вчера, на път III-101 на 4-ти км. Ударили са се специализиран автомобил "Форд Транзит", собственост на Главна дирекция "Изпълнения на наказанията" – София и врачански фирмен ТИР "Волво". Зад волана на спецколата бил И. А. от Търнава, а другото возило било управлявано от врачанина Ц. Г. И. двамата шофьори имат дългогодишен шофьорски стаж, И. А. 14 г., а Ц. Г. – 45-годишен.

На местопроизшествието пристигнали веднага екипи на полицията и линейка. Вследствие на катастрофата има много пострадали. Пътникът, който седял на предната седалка на специализираната кола – А.Г, бил транспортиран с линейка и прегледан в спешното в града под Околчица. Мъжът е получил комоцио и разкъсно контузни рани по главата, като е настанен е в хирургичното отделение на болницата във Враца без опасност за живота.

Пострадал е и пътника на задната седалка Б. Т. жител на Охрид, като той е получил комоцио и контузни рани по главата, както и С. М. от Нефела, който пък е с фрактура на носа. С. М. не е постъпил в лечебно заведение, а допълнително ще бъде прегледан от УНГ. В автомобила е имало и други двама мъже – Х.Х. от село Ослен Криводол Б. Б. от Гложене. И двамата били откарани до спешното в града, като медиците установили, че Х. Х е с контузия на дясното рамо и коляното на десния крак, а Б.Б. е с рана на главата. Мъжете са без опасност за живота, уточняват лекарите.

Униформените изпробвали водачите за употребата на алкохол и наркотици, като резултатите били отрицателни. Към момента не са известни както причините, довели до тежката катастрофа, така и стойността на нанесените щетите.

По случая е образувано досъдебно производство.