темида

Осъденият Венцислав Караджов се ядоса на съда, поиска му отвод

Венцислав Караджов, който обжалва доживотната присъда за убийството на двамата си родители, днес поиска отвод на целия съдебен състав от пловдивския Апелативен съд. По думите му, съставът е предубеден и се придържа към тезата на прокуратурата, без да взема под внимание  доказателства, които според Караджов оборват  обвинението.

Той отново изтъкна, че  оръжието на убийството така и не е открито, липсват важни детайли около разкриването на извършеното престъпление. Затова, според негоу не е доказано че той е извършител. Освен това Венцислав Караджов протестира, че през последните месеци му е отказвано медицинско лечение на бъбречни кризи, получени по  време  на престоя му в затвора. 

След съвещание по тези доводи, съдебният състав отхвърли искането му за отвод и делото продължава с разпит на свидетели и вещи лица.

Жестокото убийство на родителите на Караджов бе извършено в средата на май 2016-та година, като почти веднага бившият полицай бе привлечен като основен заподозрян и в заключение –  осъден.

На 27 май тази година обаче ВКС изненадващо отмени изцяло доживотната присъда на бившия полицай и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Апелативния съд.