СРС

Обвиниха двамина за оръжия, боеприпаси и наркотици

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за държане на огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотични вещества без надлежно разрешително.

При проведена полицейска операция на 14.09.2021 г. в къща в кв. „Факултета“, гр. София, е установено, че 58-годишният В.В. и 28-годишният И.В. са държали без надлежно разрешително пистолет „Макаров“ със заглушител, картечен и боен пистолет, пушка тип помпа, боеприпаси, 70 патрона от различен калибър и три гранати – престъпление чл. 339, ал. 1 от НК. В.В. и И.В. са държали и пакет с близо 35 грама коноп на стойност 207,96 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

За извършеното престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК се предвижда „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, а за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК- „лишаване от свобода“ от 1 до 6  години.

Предвид реалната опасност обвиняемите да се укрият и да извършат ново престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържане на В.В. и И.В. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата.